Plot ⤋

Vi befinder os i en fiktiv by, kaldet Di Morga, som er beliggen i Frankrig. Dette sted, vrimler med forskellige væsner, hvis eksistens er ukendt for den omgivende verden, der ikke er klar over de mange racer der befinder sig i verdenen udover nogle typiske mere kendte: Vampyrer og Varulve. I denne by lever de forskellige væsner side om side med hinanden. Dette resulterer i forskellige slag imellem disse, som ofte leder til et større tumult i byen. Tidsperioden er i vor nutid, placeret i Frankrig.

Latest topics
» Hate the Nightmares [Manda]
Yesterday at 17:59 by Manda

» Careful, I bite [Emnesøgning]
Yesterday at 17:27 by Manda

» Sorry to disturbe Mr. Tallon [Nicholas]
Yesterday at 16:40 by Amy Sophia Scott

» Face Claim
Yesterday at 13:54 by Nadia

» Earning a Living [Angelie]
Yesterday at 12:10 by Angelie

» Death is only another step (Nessa)
Yesterday at 0:49 by DuChance

» Oh ..f*** - [DuChance]
Yesterday at 0:21 by DuChance

» Varulveflok [PLOT]
Ons 20 jun 2018 - 22:54 by Sapphira Dunham

» Oh hi there ~ Manda
Ons 20 jun 2018 - 16:18 by Manda

» Should I give it a try?? - Desire
Ons 20 jun 2018 - 16:11 by Manda

Nyheder

Siden har fået sig et nyt layout, som følge til at gøre siden mere personificeret, og overskuelig. Check Her hvilke områder det pårører, og hvilke ændringer der er tale omkring.

Siden er endnu ikke færdig, der vil derfor foregå ændringer løbende. Hvis man har ønsker er man velkommen til at kontakte Admin på PM

Statistics
Der er i alt 535 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Nadia

Vores brugere har i alt skrevet 252185 indlæg in 12747 subjects

Når i skal læse en god bog??

Go down

Når i skal læse en god bog??

Indlæg by Kendall on Fre 26 okt 2012 - 20:43

Hej Alle :)

Først vil jeg lige sige TAK til jer alle sammen. jeg har været på denne side i snart 2 år... Tiden flyver virkeligt og jeg har fået så meget inspiration gennem jer og mine karaktere. De fleste kender mig nok som englen Dean, men jeg orkede ikke lige at logge ud og skrive som ham :o).

Men det er sådan at jeg er kommet ind på Media & Art School i USA som forfatter og starter næste år, jeg vil endda sige at mange af jer nok har en lille del i min glæde fordi at i alle har været fantastiske inspirations kilder.

Det er sådan at jeg er igang med et par projekter - skrive self.
Men jeg kom så til at tænke på, hvordan vil i helst læse en bog? Som "jeg" fortæller eller som alt fortæller? Hvad kan i bedst lide og hvornår?

Del gerne :)
avatar
Kendall
Highly competent (Rank 14)

Bosted : Lejlighed i Terre

Antal indlæg : 895


Tilbage til toppen Go down

Re: Når i skal læse en god bog??

Indlæg by Will Redmont on Fre 26 okt 2012 - 20:57

Det kommer jo egentlig an på hvor tæt man vil have sin hovedperson.
Hvis du vil have læseren skal være tæt op af livet på din hovedperson så vælg jeg-fortælleren.

Derimod hvis du for det meste vil have læseren skal kunne forestille sig hovedpersonens fysiske og lidt mentale reaktioner, så vælg tredjeperson.


Jeg er mest til at læse en bog i tredjeperson :)
avatar
Will Redmont
Beginner (Rank 5)

Bosted : Ved fuldmåne bor han i en kælder skjult i skoven. Ved alle andre dage, deler han en lejelighed med sin storebror.

Antal indlæg : 75


Tilbage til toppen Go down

Re: Når i skal læse en god bog??

Indlæg by Gæst on Fre 26 okt 2012 - 20:59

Om det skal være tredje persons fortæller eller første persons fotæller kommer helt an på hvordan du vil fortælle historien og hvor du vil lægge fokus.

Hvis du vil have læseren til at sympatisere med hovedpersonen, eller generelt bare vil have størst fokus på karaktererne, så vil jeg sige første persons fortæller.

Hvis du derimod vil have et større fokus på omgivelserne og "hvad der sker" så vil jeg foreslå tredje persons fortæller.

Jeg vil også påstå at det kommer lidt an på genren, jeg vil tro at tredje persons fortæller passer bedst til en episk tekst hvor der indgår eventuel kamp på en eller anden måde, hvorimod en historie der fokusere mere på en form for "rejse" vil passe godt til et første persons perspektiv.

To bøger der begge repræsentere et rigtig godt første og tredjepersons perspektiv

The Sevenwater Trilogy: En trilogi fortalt i første persons fortæller af Juliet Marillier. Historien fokuserer kraftigt på hovedpersonens(Sorcha - bog 1, Liadan - Bog 2, Fainne - Bog 3). Historiens styrke er også det tætte forhold man får til karaktererne

Age of the Five Trilogy: En trilogi fortalt i tredje persons fortæller af Trudi Canavan. Den forkuserer meget på omgivelserne og hvad der sker omkring hovedpersonen (Auraya). Der er en del magisk kamp deri og det er på dette punkt hvor fortæller teknikken som Trudi har brugt skinner igennem.


Personligt gør det mig intet om en bog er skrevet i første eller tredje persons fortæller, så længe at fortæller teknikken der er brugt passer til historien selv.


Kapuchu
Awaaayyy!!!

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum