Vie La Mort
Velkommen til Vie La Mort.
Login eller lad dig blive registreret i denne magiske verden!
Statistics
Der er i alt 670 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Demetre

Vores brugere har i alt skrevet 238744 indlæg in 11996 subjects

Når i skal læse en god bog??

Vis foregående emne Vis næste emne Go down

Når i skal læse en god bog??

Indlæg by Kendall on Fre 26 okt 2012 - 20:43

Hej Alle :)

Først vil jeg lige sige TAK til jer alle sammen. jeg har været på denne side i snart 2 år... Tiden flyver virkeligt og jeg har fået så meget inspiration gennem jer og mine karaktere. De fleste kender mig nok som englen Dean, men jeg orkede ikke lige at logge ud og skrive som ham :o).

Men det er sådan at jeg er kommet ind på Media & Art School i USA som forfatter og starter næste år, jeg vil endda sige at mange af jer nok har en lille del i min glæde fordi at i alle har været fantastiske inspirations kilder.

Det er sådan at jeg er igang med et par projekter - skrive self.
Men jeg kom så til at tænke på, hvordan vil i helst læse en bog? Som "jeg" fortæller eller som alt fortæller? Hvad kan i bedst lide og hvornår?

Del gerne :)
avatar
Kendall
Highly competent (Rank 14)

Bosted : Lejlighed i Terre

Antal indlæg : 895


Tilbage til toppen Go down

Re: Når i skal læse en god bog??

Indlæg by Will Redmont on Fre 26 okt 2012 - 20:57

Det kommer jo egentlig an på hvor tæt man vil have sin hovedperson.
Hvis du vil have læseren skal være tæt op af livet på din hovedperson så vælg jeg-fortælleren.

Derimod hvis du for det meste vil have læseren skal kunne forestille sig hovedpersonens fysiske og lidt mentale reaktioner, så vælg tredjeperson.


Jeg er mest til at læse en bog i tredjeperson :)
avatar
Will Redmont
Beginner (Rank 5)

Bosted : Ved fuldmåne bor han i en kælder skjult i skoven. Ved alle andre dage, deler han en lejelighed med sin storebror.

Antal indlæg : 75


Tilbage til toppen Go down

Re: Når i skal læse en god bog??

Indlæg by Gæst on Fre 26 okt 2012 - 20:59

Om det skal være tredje persons fortæller eller første persons fotæller kommer helt an på hvordan du vil fortælle historien og hvor du vil lægge fokus.

Hvis du vil have læseren til at sympatisere med hovedpersonen, eller generelt bare vil have størst fokus på karaktererne, så vil jeg sige første persons fortæller.

Hvis du derimod vil have et større fokus på omgivelserne og "hvad der sker" så vil jeg foreslå tredje persons fortæller.

Jeg vil også påstå at det kommer lidt an på genren, jeg vil tro at tredje persons fortæller passer bedst til en episk tekst hvor der indgår eventuel kamp på en eller anden måde, hvorimod en historie der fokusere mere på en form for "rejse" vil passe godt til et første persons perspektiv.

To bøger der begge repræsentere et rigtig godt første og tredjepersons perspektiv

The Sevenwater Trilogy: En trilogi fortalt i første persons fortæller af Juliet Marillier. Historien fokuserer kraftigt på hovedpersonens(Sorcha - bog 1, Liadan - Bog 2, Fainne - Bog 3). Historiens styrke er også det tætte forhold man får til karaktererne

Age of the Five Trilogy: En trilogi fortalt i tredje persons fortæller af Trudi Canavan. Den forkuserer meget på omgivelserne og hvad der sker omkring hovedpersonen (Auraya). Der er en del magisk kamp deri og det er på dette punkt hvor fortæller teknikken som Trudi har brugt skinner igennem.


Personligt gør det mig intet om en bog er skrevet i første eller tredje persons fortæller, så længe at fortæller teknikken der er brugt passer til historien selv.


Kapuchu
Awaaayyy!!!

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Vis foregående emne Vis næste emne Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum